Reklam
Reklam

Urfa vekili kaçan jandarma personelini kovaladı

Jandarma Genel Komutanlığı, Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkanlara destek vermek için bölgeye giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulundu.

31 Temmuz 2023 - 09:12
TAKİP ETTAKİP ET

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı açmak için başlatılan ağaç kesimi sürüyor. Muhalefet partilerinden bazı isimler, ağaç kesimine karşı çıkan bölge sakinlerine destek için Akbelen’e gitti. 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal da, bölgeye giderek ağaç kesimine karşı çıkanlara destek veren isimlerden biri oldu. Ancak Tanal ile bir jandarma personeli arasında dün ilginç anlar yaşandı. Görüntülere de yansıyan ilginç anlarda Tanal, “fişleme yapıyorsunuz” diyerek bir jandarma personelinin elindeki listeyi almak istedi. Yaşanan tartışmalar sırasında bir jandarma personeli iddiaya göre listeyi alarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine Tanal, kaçan jandarma personelini kovaladı. Kovalamaca sırasında ortaya çıkan ilginç anlara ait görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.

Tanal ile jandarma personeli arasında ilginç anlar

Tanal, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Akbelen Ormanı’nda ağaç katliamına karşı çıkan vatandaşları fişleyen jandarma personelini, “kanuna uygun davranılması, eşkıya gibi hareket edilmemesi” yönünde uyardım. Hukuka aykırı şekilde hazırlanan evrakları, fişleme listesini talep etmem üzerine, evrakları alan asker, koşarak alandan uzaklaştı. Delil karatmaya yönelik bu reflekse karşı gerekli tepkiyi ortaya koydum. Suçlu olmayan, hukuka uygun davranan bir kişi, neden kaçar, neden evrakları kaçırır? Tam bir “suçüstü hali”ne şahit olduk!”

Jandarma Genel Komutanlığından açıklama

Tanal ile jandarma personeli arasında dün yaşanan kovalamacanın ardından Jandarma Genel Komutanlığından açıklama geldi. 

“Muğla ili Milas ilçesi İkizköy Mahallesinde Muğla 1'inci İdari Mahkemesi ve İzmir Bölge İdare Mahkemesince verilen karara istinaden 24 Temmuz 2023 tarihinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce saha çalışmaları başlatılmıştır” denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmış olup, şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir. Meydana gelen olaylara ilişkin hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı'nca bölgeye idari tahkikat heyeti görevlendirilmiştir.

Meydana gelen olaylar ilişkin hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığınca bölgeye idari tahkikat heyeti görevlendirilmiştir.”

İki jandarma personeli açığa alındı, Tanal hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personelinin açığa alındığı, CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklama şöyle:

“Ayrıca Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan 2 jandarma personeli de açığa alınmıştır. 

Milletvekili Mahmut Tanal, 29 Temmuz 2023 günü çalışma alanına gelerek yasal mevzuat çerçevesinde ve hukuka uygun olarak aldığı tedbirleri yerine getiren tarihi şan ve şerefle dolu Jandarma Teşkilatı'nın personeline saldırgan ve provokatif davranışlarda bulunmuştur. Kahraman Türk Jandarması'na karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup, hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir.”