Reklam
Reklam

Ekrem İmamoğlu'ndan İbrahim Tatlıses'e olay sözler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki toplu açılış törenine katılarak söz alan türkücü İbrahim Tatlıses’e sert sözlerle yüklendi. Tatlıses’in yıllar önce “Oxford vardı da biz mi gitmedik” sözlerini hatırlatan İmamoğlu, en fazla işsizliğin Şanlıurfa’da olduğunu söyleyerek “Umutsuz çocuklar ve kalkıyorsunuz orada şarkı, türkü her şey yolundaymış gibi” ifadelerini kullandı.

14 Aralık 2022 - 21:12
TAKİP ETTAKİP ET
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Balkondan rastgele ateş açtı
Balkondan rastgele ateş açtı

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği toplu açılış törenine katılarak “Bize Cumhurbaşkanımız yeter gerisi te go ti çı goti” konuşulan türkücü İbrahim Tatlıses’e sert sözlerle yüklendi. 

TV100’de ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk olan İmamoğlu, Şanlıurfa’daki toplu açılış töreninde ‘Haydi Söyle’ şarkısını seslendirerek “Bize Cumhurbaşkanımız yeter gerisi te go ti çı goti. Son nefesime kadar da Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Efendim çevre illerde okullar yapılıyor, üniversite getirdiniz. Orada bir cümle söylediniz, ‘Sevgili dostumun dediği gibi... Oxford vardı da biz mi gelmedik?’ Ben sizin dostunuz muyum?” diyen Tatlıses’i hedef aldı.

İmamoğlu, 60 yıldır aynı şeyleri söylediğini belirttiği Tatlıses’e şu sözlerle yanıt verdi:

“Urfa bizim şehirlerimizden değil mi? En kalabalık şehirlerimizden biri olduğunu biliyoruz. 2,5 milyona yakın nüfusu var. Türkiye’nin en genç şehri olduğunu biliyor musunuz Urfa’nın? Urfa’nın yaş ortalaması 19. En fazla işsizlik nerede? Urfa’da. En fazla çocuk işçi nerede çalıştırılıyor kaçak? Urfa’da. En fazla eğitimsiz aynı zamanda işe gidemeyen işsiz ve ne eğitimde ne işte olan genç sayısı nerede? Urfa’da. Türkiye’nin en küçük kişi başı milli hasılası nerede? Urfa’da. Ya ne anlatıyorsunuz bize? Ben o sanatçıya şunu söyleyeyim ne demişti unuttum “Harran’da Oxford vardı da biz mi gelmedik?” demişti. Hala Harran’da Oxford yok. Sen bunu 50 sene önceki yaşamında söyledin. 60 sene önce. Ama orda hala Oxford yok. Hala işsizlik ve okula gidemeyen gençler var. Umutsuz çocuklar ve kalkıyorsunuz orada şarkı, türkü her şey yolundaymış gibi... Bakın kişi başı milli gelir bu ülkede dibe vurdu değil mi? 8 bin dolarlarda. Orada 4 bin bile değil. Başka bir şey anlatıyorum size...”