Şanlıurfa'dan batı illerine mevsimlik tarım işçisi olarak giden ailelerin yardım feryadını duyan olmadı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Tokat'ın Erbaa ilçesine tarladan soğan toplamak için giden 13 aile çıkan fırtına ve yoğun yağış sonrası meydana gelen selden etkilenerek barındıkları çadırlar ve çadırlardaki eşyalar kullanılamaz hale gelirken kimsenin bu ailelere yardım eli uzatmadığı iddia edildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden ülkenin batısındaki illerine mevsimlik işçi olarak giden vatandaşlar yağmur ve fırtınaya yakalandı.
Her yıl Siverek merkez ve kırsal mahallelerinden batı illerine mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden binlerce vatandaş, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken, yazın ortasında baş gösteren yağmur ve fırtınaya yakalandı.
Tokat’ın Erbaa ilçesine soğan toplamaya giden ve çadırda yaşayan 13 aile çıkan fırtına, yağmur ve sonrasında oluşan sel nedeniyle çadırları zarar gördü, içinde ki ev eşyaları kullanılmaz hale geldi.
Vatandaşlar içler acısı hallerini sosyal medyada paylaşarak, şu ana kadar kimsenin kendilerine yardımda bulunmadığını iddia ederek yetkililerden yardım çağrısında bulundu.
Türkiye'nin en büyük sulama projesi olan GAP'ın başkenti ve Başta Harran Ovası, Ceylanpınar Ovası, Karakeçi Ovası, Suruç Ovası olmak üzere 4 büyük ovası olan ve milyonlarca dönüm sulu arazisi olmasına rağmen her yıl Şanlıurfa'dan yaklaşık 400 bin insan çoluk çocuk mevsimlik tarım işçiliğine gidiyor.
Başta okul çağındaki çocukların eğitimlerinin yarım kalması olmak üzere her sene aynı dönemde şehirden bu kadar insanın çıkması bölge esnafını da ciddi oranda etkiliyor.
Mevsimlik tarım işçiliği için şehrini terk eden insanlar türlü zorluklarla karşılaşırken bu gibi durumlarda da neredeyse yanlarında kimseyi göremiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: