120 saatlik sürenin bitimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu sürenin bitiminde çekilme olmazsa harekatın kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi. Macron, Merkel, Johnson ile bir Suriye görüşmesi yapılırsa bu görüşme Şanlıurfa, Gaziantep veya İstanbul'da yapılacağını söyledi.
Almanya Başbakanı, İngiltere Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı ile bir görüşme talebinin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşme gerçekleşirse Şanlıurfa, Gaziantep veya İstanbul'da olacağını bildirdi.
9 Ekim gününden 17 ekim tarihine kadar 775 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “9 Ekim’de başlattığımız Barış Pınarı Harekatı ile Suriye sınırımız boyunca bir terör koridoruna izin vermeyeceğimizi çok açık ve net ortaya koymuş bulunuyoruz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi harekatın iki temel hedefi bulunuyor. Bunlardan ilki 32 kilometre derinliğinde, 444 kilometre Irak sınırından Cerablus’a olan bu bölgede tamamıyla terör örgütlerinden temizlenmesidir. Şimdiye kadar 2 bin 200 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırılmış, toplam 160 yerleşim biriminde kontrol sağlanmıştır. 9 Ekimden bu yana 775 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 7 kahraman askerimiz, 79 Suriye Milli Ordusu mensubu kardeşimiz ve 20 sivil vatandaşımız terör örgütünün saldırısında şehit olmuştur” şeklinde konuştu.
Dikkatinizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz
Yolsuzluklar Üzerine Siverek Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ali Çiftel İstifa Etti
Temizlik ihalesinin 2. kez iptal edilmesinin ardından yapılması planlanan yolsuzluk iddialarına CHP'li Meclis Üyesi Ali Çiftel araştırma önergesi vermişti, verilen önergenin CHP'li üyeler ve AKP'li üyeler tarafından reddedilmesinin ardından Çiftel, istifa dilekçesini verdi.
AYM'nin Hak İhlali Kararı Sonrası Sırrı Süreyya Önder'e Tahliye
Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali sonrası İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan başvuruyu değerlendirerek HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında beraat kararı verdi.
HDP'li 3 Milletvekilline Hapis Cezası / Vekillikleri Düşecek
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Pero Dündar, Musa Farisoğulları ve Leyla Güven hakkında açılmış davalar hapis cezası ile sonuçlandı. Hapis cezası onanan HDP Milletvekillerinin hükümleri mecliste okunduktan sonra vekillikleri düşecek.
Demirtaş Davası Bugün Sona Erdi Karar İçin Beklenilecek
Ramazan Demir, şunları yazdı: “Bugün davanın yalnızca duruşması yapıldı. Kararın yazımı ve açıklanması ayları bulacak. Mahkemenin benzer davalarda 6 ile 9 ay arasında bir sürede kararı açıkladığı olmaktadır.”
Akçakale'de Bir Eve Roketli Saldırı Gerçekleşti►
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde bir eve roketli saldırı gerçekleşti. Pencereye isabet eden roket duvarla birlikte pencereyi yıktı. Roketin etkisiyle 1 kişi yaralandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: