Jandarma Genel Komutanlığı, 12 ilde 15 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda, hesaplarında toplam 438 milyon TL hareketlilik tespit edilen 109 şüpheliyi yakaladı.
Göçmen kaçakçılığı, tefecilik, uyuşturucu ticareti, nitelikli hırsızlık ve insan ticareti suçlarına karıştığı belirlenen şüphelilerden 61’i tutuklanırken, 38’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda; İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi.
Aydın’da tefecilik ve göçmen kaçakçılığı; Gaziantep’te insan ticareti ve nitelikli dolandırıcılık, Diyarbakır’da organize nitelikli hırsızlık; Kırklareli, Manisa, Van’da göçmen kaçakçılığı; İzmir’de nitelikli dolandırıcılık; Bolu, Şanlıurfa, Denizli’de tefecilik ve Antalya ile Ankara’da organize uyuşturucu ticareti.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemelerde, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklandığı tespit edildi. Bu kapsamda örgüt üyelerine ait çok sayıda taşınır ve taşınmaz malvarlığına el konuldu.
Jandarma, operasyonların suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: