"Yapım ve Dönüşüm Ofisleri", bilgilendirme faaliyetlerine 11 ili etkileyen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta başladı.
Dulkadiroğlu ve Onikişubat merkez ilçeleri ile Türkoğlu, Pazarcık, Afşin ve Elbistan ilçelerinde oluşturulan 6 noktada 42 personel ile hizmet veriliyor.
Her ofiste, alanında uzman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, ilgili ilçe belediyesinden, Gayrimenkul Değerleme AŞ'den (GEDAŞ) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden personel olmak üzere 7 kişi görev alıyor.
Depremzedeler, "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne e-Devlet üzerinden başvurabiliyor ve ALO 181'den bilgi alabiliyor.
AA'nın haberine göre, Şanlıurfa'da depremzedelere "Yerinde Dönüşüm Projesi"yle ilgili detaylı bilgi veriliyor.
Depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasında projenin detaylarına ilişkin bilgiyi, kurum binasında görevlendirilen 4 personelden alıyor.
İlerleyen süreçte, kentin farklı noktalarında "Yapım ve Dönüşüm Ofisleri"nin açılmasının planlandığı belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: