İYİ Parti Şanlıurfa milletvekili aday adayı Fedai Çakmaklı, aday gösterilmeyince zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti.
Milletvekili aday listelerinin netleştiği saatlerde açıklama yapan Çakmaklı, listede olmadığını öğrendikten sonra çarpıcı bir açıklama yaptı. Şanlıurfa’da listenin başına konulan ismin şaibeli olduğunu savunan Çakmaklı, “Bu liderlere güven olmaz” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirdi.
Aday gösterilmeyen Çakmaklı, istifa ettiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Genel Başkanımız, Urfa’ya geldiğinde “Türkiye’nin en başarılı il başkanısın oğlum tebrik ediyorum. Seçim sürecinde il başkanlığı sürecini çok başarılı şekilde geçirdin, istifa et gel seni Ankara’da görmek istiyoruz” dedi. Ama görünen o ki, partimizle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar Urfa’da konuşulan şaibeye rağmen listenin başında olan beyefendi maalesef ciddi paraların döndüğü yani benim de listede olmadığımı buradan ifade etmek istiyorum. Partimizi devamımızı hiç paraya sattılar. Sayın genel başkanımız (Meral Akşener) hep beşli çeteden bahsederdi. Burada da beşli çete var. Sayın genel başkanımız, sayın cumhurbaşkanımıza “kasanın başına damadı koymuşsun” diyordu. Burada da kasanın başına Ümit Dikbayır’ı koymuş. Türkiye'de siyaset çökmüştür. Bu liderlere güven olmaz.”
Çakmaklı, Şanlıurfa milletvekili aday adaylığı için İYİ Parti il başkanlığı görevinden istifa etmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: