Bugün öğlen saatlerinde Şanlıurfa'nın sınıra sıfır noktasında bulunan Akçakale ilçesine Tel-Abyad tarafından atılan havan topları şehre isabet etmiş bir çok kişi yaralanmıştı. Misilleme atışları yapan TSK havan toplarının fırlatıldığı PYD kontrolündeki Tel-Abyad'ı bomba yağmuruna tuttu.
Suriye'nin Tel Abyad kentinden Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine atılan havan mermilerinin ardından Türk birlikleri tarafından YPG/PKK hedefleri yoğun ateş altına alındı. Dumanlar içerisinde kalan bölgedeki teröristler kaçmaya başladı.
Yoğun Bombardıman Sonrası Teröristler Kaçışmaya Başladı
Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Terör örgütü üyelerinin sınır hattındaki Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe merkezine art arda attığı roketlerden sonra belirlenen YPG/PKK hedefleri, obüs ve topçu bataryaları tarafından yoğun ateş altına alındı. Peş peşe yapılan atışlarla vurulan hedeflerden dumanlar yükseldi. Bölgenin farklı yerlerinden aynı anda yükselen dumanlar gökyüzüne ulaşırken, teröristler ise kaçmaya başladı.
Türk birliklerinin terör örgütünün mevzilerine yönelik atışları aralıklarla sürüyor.
Barış Pınarı Harekatı Son Durum Haberleri►
Türkiyeile ABD Suriye'nin kuzeyine konuşlanan ve bölgeyi kontrol eden YPG'ye karşı güvenli bölge oluşturma görüşmeleri yapsa da detaylar üzerinde anlaşma sağlanamadı ve Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimati ile harekat 09.10.2019 Çarşamba günü Türkiye saati ile 16:00'da başladı
Yorumlar
Kalan Karakter: