ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un Türkiye'nin S-400 tedarikinde ABD'nin tavrında bir değişiklik yok.
Türk tarafı alım anlaşmasını sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak Sözüne Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Cevap verdi.
Aksoy, ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz şeklinde cevap verdi.
Dışişleri Sözcüsü Aksoy, ABD'li Sözcüye Cevap Verdi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un "Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak" sözlerine yanıt verdi. Aksoy, ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un dün yaptığı açıklamaya yazılı açıklamayla yanıt verdi.
Dış İşleri Sözcüsü Aksoy; ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesini Hatırlattı
"ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün dün (9 Temmuz) S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır.
Türkiye'yi S400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trump da G20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir.
F-35 Sistemine Zarar Verilecek Endişelerini Gidermek Adına Çalışma Grubu Teklif Ettik Cevap Gelmedi
Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük. ABD'nin S400 sisteminin F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundaki endişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıt alamadık.
ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz."
ABD Dışişleri Sözcüsü ABD'nin S-400 Alımı Tavrının Değişmediğini Söylemişti
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, "ABD'nin, Türkiye'ye S-400 tedariğine ilişkin tavrı değişmedi. Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak" açıklamasında bulunmuştu.
Türkiye, CAATSA Yaptırımlarının Kongreden Geçtiğini Biliyor
CAATSA yaptırımlarını içeren tasarının Kongre'den geçtiğini hatırlatan Ortagus, "Türk makamları, Kongre'den geçmiş olan tasarının CAATSA yaptırımlarıyla ilgili olduğunu biliyor" ifadelerini kullanmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: